Ga naar content

Politie zoekt getuigen van diefstal Nieuwstad

Laatste update:

Zutphen - Vanmiddag werd in het centrum van Zutphen een vrouw op leeftijd bestolen van geld uit haar portemonnee. De mogelijke verdachten van deze diefstal gingen er daarna vandoor.

Wijkagent spreekt met twee mensen op straat

Kort voor 15.00 uur was het 81-jarige slachtoffer in een winkel en werd daar behulpzaam geholpen door een vrouw. Direct daarna constateerde het slachtoffer dat haar portemonnee was verdwenen. Ze dacht direct aan de behulpzame vrouw en liep naar buiten achter haar aan. Buiten ter hoogte van de C&A leidde dit tot een kort treffen tussen dader en slachtoffer. Na getrek aan de gestolen portemonnee viel het zojuist gepinde uit de portemonnee op de grond. De verdachte bleek niet alleen. Samen met een man gingen ze er lopend vandoor richting centrum en Broederenkerk. Het slachtoffer is niet gewond geraakt en het lijkt er op dat de schade beperkt is gebleven. De politie was aansluitend druk op zoek naar de daders en er werd een burgernetmelding gedaan met een beschrijving van het incident en het signalement. Helaas heeft dat nog niet geleid tot aanhoudingen.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar mensen die deze daders hebben gezien of misschien hebben gezien in welke richting ze verder zijn gelopen. Of misschien wel in wat voor auto ze zijn gestapt?

Het signalement van de daders is:

  • Man: ongeveer 25 jaar oud, licht getinte huid, kort donker haar, normaal postuur en ongeveer 1.70 m lang.  
  • Vrouw: donker haar, licht getinte huidskleur, hoofddoek, zwart haar, normaal postuur,  zwarte kleding.

Hebt u iets gezien? Belt u dan met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Belt u liever anoniem? Belt u dan met M op nummer 0800-7000.