Ga naar content

Inbreker op heterdaad betrapt

Laatste update:

Den Haag - Een 30-jarige Hagenaar werd in de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 november aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Herman Costerstraat. Hij werd na een zoektocht in de omgeving aangehouden.

Omstreeks 05.45 uur kreeg de politie de melding dat de bewoners een inbreker hadden overlopen en dat hij de woning uit gevlucht was. Agenten gingen direct poolshoogte nemen en hielden op basis van het door de getuigen opgegeven signalement  in de omgeving de 30-jarige Hagenaar aan. Hij zit vast voor verhoor. Uit de woning lijkt vooralsnog niets te zijn weggenomen.

Wat kunt u doen?

U kunt zelf vaak ook iets doen om de kans op een inbraak te verkleinen. Denk bijvoorbeeld aan goed hang- en sluitwerk. Kijk voor preventietips op onze website: https://www.politie.nl/themas/woninginbraak.html

Bel 112

U weet  zelf het beste als iets niet pluis is in uw buurt. Een vreemd figuur die naar binnen loert bijvoorbeeld terwijl u weet dat de bewoner op vakantie is. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of de inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een inbraak. Ook als u twijfelt, kunt het nummer bellen. Iemand is namelijk niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden al strafbaar zijn. Bel dus altijd zo snel mogelijk 112.