Ga naar content

Getuigen gezocht van vernielingen

Laatste update:

Brunssum - De politie is op zoek naar getuigen in een onderzoek naar aantal vernielingen aan voertuigen, die dinsdagavond en afgelopen zondag hebben plaatsgevonden.

Het is op dit moment nog niet duidelijk wie er verantwoordelijk is voor deze vernielingen. In het onderzoek moet ook duidelijk worden of er sprake is van een mogelijk verband tussen de vernielingen. Door agenten is een buurtonderzoek ingesteld. In overleg met de burgemeester heeft de politie besloten om de komende periode extra te surveilleren in de Brunssumse wijken. Weggebruikers wordt gevraagd om alert te zijn in het verkeer en om eventuele verdachte zaken direct bij de politie.

Vernielingen van ramen

Dinsdagavond werd een ruit van een lijnbus vernield die rond 20.45 uur op de Kochstraat reed. Een passagier die in de bus zat, is hierbij gewond geraakt. Hij kreeg een steen tegen zijn hoofd. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor medische hulp. Hij is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis.

Rond 20.00 uur dinsdagavond werd op de kruising van de Prins Hendriklaan met de Pastoor Hagenstaat bij een andere bus ook een raam vernield. De politie is ook hier een buurtonderzoek gestart.

Incidenten afgelopen zondag

Afgelopen zondag 12 november heeft de politie ook al drie meldingen ontvangen over vernielingen. Rond 15.45 uur kwam een melding binnen van een bestuurder van een personenauto. Op de Dorpstraat was tegen zijn auto een steen gegooid. Terwijl omstreeks 17.00 uur op de Kennedylaan in Brunssum een ruit van een passagiersbus vernield is.

Zondagavond rond 20.15 uur hoorden inzittenden van een passagiersbus die over de Ir. Op den Kampstraat reed ter hoogte van het Vijverpark een luidde klap. Bij controle bleek dat er een steen tegen de bus was gegooid. De bus raakte beschadigd en niemand liep verwondingen op.

Onderzoek moet duidelijkheid geven of het bij al deze vernielingen om dezelfde verdachte(n) gaat.

Heeft u informatie en tips?

Weet u wie er betrokken was bij deze vernielingen? Of heeft u andere informatie? Deel dit dan met de politie via 0900 – 88 44 of indien gewenst anoniem via 0800 – 7000. Daarnaast kunt u ook onderstaande tipformulier invullen of contact opnemen met de wijkagent.

Heeft u in de afgelopen dagen ook schade opgelopen maar dit nog niet heeft gemeld? Doe dan aangifte bij de politie hiervan.