Ga naar content

Acht aanhoudingen in internationaal drugsonderzoek

Laatste update:

Amsterdam - De politie in Amsterdam heeft woensdag 15 november 2017 acht mannen aangehouden in een grootschalig drugsonderzoek. Het gaat om vier Nederlanders, drie Ieren en een Belg. Zij werden op verschillende locaties in Amsterdam door arrestatieteams aangehouden.

Internationale

De aanhoudingen zijn onderdeel van een internationale politieactie, waarbij ook in het Ierse Dublin aanhoudingen werden verricht. Naast de acht aanhoudingen zijn in twee woningen in Amsterdam-Zuidoost ruim anderhalve ton aan contanten, 175 kilogram softdrugs en een computer die bitcoins genereerde in beslag genomen. 

Rechtshulpverzoek

De politie kwam de mannen op het spoor na een rechtshulpverzoek uit Ierland. Op basis van het verzoek werd een Amsterdams deelonderzoek gestart. De recherche kreeg tijdens dit onderzoek de verdachten in beeld.

De politie zet in samenwerking met de Ierse autoriteiten het onderzoek onverminderd voort. Pim Jansonius, vanuit de eenheidsleiding verantwoordelijk voor Opsporing, spreekt van een mooie aanhouding. "De samenwerking met de Ierse collega's is erg goed. Ons signaal naar buitenlandse criminelen is heel nadrukkelijk 'Amsterdam is not the place to be'. Degene die deze boodschap niet begrijpt, wordt opgespoord en overgeleverd aan de Ierse autoriteiten."