Ga naar content

Auto gestolen bij overval

Laatste update:

Hem - Op dinsdagavond werd een overval gepleegd op een woning aan de Hemmerbuurt in Hem. Bij de overval raakte een 75-jarige man gewond. De politie is op zoek naar getuigen van de overval. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via 0800-7000.

Omstreeks 18.45 uur kreeg de politie melding van de overval. Ter plaatse bleek dat het slachtoffer samen met zijn partner thuis was toen er aan de voordeur werd gebeld. Toen de man open deed, werd de deur meteen naar binnen geduwd en kwamen er twee mannen binnen. Het slachtoffer werd direct door de eerste dader op zijn hoofd geslagen. Er ontstond een worsteling, maar het slachtoffer kon zich niet voldoende verweren tegen de overvaller. Onder bedreiging met een wapen moest hij zijn autosleutels afgeven.

De daders zijn er vandoor gegaan in de personenauto van het slachtoffer, een grijze Volvo V40 met in het kenteken de cijfer-lettercombinatie -213-Z. Vermoedelijk zijn zij vetrokken richting Enkhuizen en vervolgens via de dijk naar Lelystad. Hier werd omstreeks 19.10 een overval gepleegd op een pompstation aan de Wigstraat waarbij waarbij dezelfde auto werd gezien.

Het slachtoffer werd voor behandeling van de verwondingen aan zijn hoofd overgebracht naar het ziekenhuis.

2017239384