Ga naar content

Aankondiging Bureau Brabant 27 november 2017

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Zevenbergen, Moergestel, Waalwijk, Breda - In Bureau Brabant besteden we maandagavond 27 november onder meer aandacht aan een zware mishandeling in Breda en een babbeltruc in Moergestel. Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

Zevenbergen; diefstal uit stomerij

In de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 oktober wordt er ingebroken bij een stomerij aan de Koperslagerij in Zevenbergen. Een stomerij die ook politiekleding reinigt. De buit bestond dan ook louter en alleen uit onderdelen van het politie-uniform. Er zijn poloshirts, windstoppers en broeken gestolen. Daarnaast zijn er bewakingsbeelden waarop twee inbrekers te zien zijn tijdens de inbraak.

Moergestel; babbeltruc, diefstal pinpas en pinfraude

Enkele zeer gewiekste pinfraudeurs passen verschillende manieren van pinfraude toe. Van ‘shoulderen’, de babbeltruc tot de pinfraude zelf. Het begint in een supermarkt in Moergestel. Eerst het ‘shoulderen’: dader 1 kijkt over de schouder van het slachtoffer. Dader 2 leidt de caissière af. De pincode is binnen. Even de eigen boodschapjes afrekenen en dan achter het slachtoffer aan. De babbeltruc: buiten maakt dader 1 contact met het slachtoffer. In gebrekkig Nederlands vraagt hij de weg. Hij bedankt haar nog uitvoerig, hij vindt het fijn dat ze hem wil helpen. Op de achtergrond zien we ook dader 2 weer en zelfs een derde dader die de omgeving in de gaten houden. Dan is de pas ook binnen. Voordat het slachtoffer er thuis achter komt wat haar is overkomen, plunderen de mannen al haar rekening leeg. De vraag is helder: wie zijn dit?

Waalwijk; diefstal portemonnee en pinfraude

Ook deze mevrouw wordt gezocht in verband met pinfraude. De pas waar ze mee pin is gestolen van een 87-jarige vrouw die in winkelcentrum De Els in Waalwijk haar boodschappen deed. In een winkel werd ze even aan de praat gehouden. Waarschijnlijk is toen de pincode afgekeken en de pas gestolen. De vrouw die we op deze beelden zien, pint met die gestolen pas. U weet wat u moet doen als u denkt te weten wie dit is!

Breda; poging doodslag

Op 10 augustus 2017 rond 22.45 uur parkeert een kapper zijn auto in de Isenburgstraat. Hij wordt daar opgewacht door twee mannen in een zwarte BMW X1. Als hij uit wil stappen krijgt hij harde klappen met een honkbalknuppel van een man met bivakmuts. Als hij aan de bijrijderskant van zijn auto wil ontsnappen slaat een andere man hem door de autoruit heen met een koevoet. Later slaan ze hem ook nog met een hamer. De man vlucht naar de achterbank waarna de twee belagers ook de achterruit inslaan. Door het lawaai gealarmeerd snelt een buurman toe. Zijn komst schrikt de daders af en ze scheuren weg. Iets verderop veroorzaken ze een ongeluk op een kruispunt op de Academiesingel. Ze laten hun zwaar beschadigde auto aan de kant van de weg achter en verdwijnen te voet de nacht in. Een hamer en koevoet worden later teruggevonden onder het water bij de Academiebrug. Enkele onduidelijke bewakingsbeelden laten twee mannen zien die langs de in aanbouw zijnde Rechtbank rennen.