Ga naar content

Inbraken in auto's

Laatste update:

Heiloo - De politie waarschuwt autobezitters voor een plotselinge stijging van het aantal inbraken in auto’s de afgelopen twee weekenden in Heiloo. Daar waar de plaats de afgelopen jaren normaal twee of drie autoinbraken te verwerken krijgt is het aantal deze maand reeds gestegen naar zeventien. De inbrekers richten zich voornamelijk op diefstal van airbags.

Opvallend is dat naast de inbraken waarbij een raam wordt geforceerd, nu regelmatig wordt ingebroken in duurdere auto’s die voorzien zijn van z.g. keyless entry. Hierbij gaat het om auto’s waarbij geen sleutel wordt gebruikt bij het openen van de portieren. In deze gevallen wordt gebruik gemaakt van een soort pasje waarmee draadloos het slot geopend kan worden.

Het vermoeden bestaat dat de code op het pasje ook gelezen kan worden door een inbreker met aangepaste computerapparatuur. Na het ‘stelen’ van de code kan het slot van de auto door hem worden geopend.

Bel bij onraad

De keyless entry kan bij de auto uitgezet worden. Neem hiervoor contact op met uw dealer. Regelmatig wordt vermeld dat een afdoende methode om diefstal te voorkomen zou zijn het pasje in een metalen doosje te bewaren. In de praktijk blijkt dit niet altijd even goed te werken.

De politie verzoekt met klem om verdachte situaties te melden op tel.nr. 0900-8844. Mocht u een inbreker aan het werk zien, neem dan direct contact op met het alarmnummer 112.