Ga naar content

Drank en drugs

Laatste update:

Vogelenzang - Op zaterdagavond hield de politie een 36-jarige vrouw uit Vogelzang aan wegens het veroorzaken van een aanrijding onder invloed van alcohol en drugs.

Omstreeks 21.20 uur kreeg de politie een melding dat een vrouw op de Leidsevaart in Vogelenzag tijdens het inparkeren van haar auto schade had veroorzaakt aan een ander geparkeerd staand voertuig. De bestuurster was niet ter plaatse gebleven om de schade te regelen, maar was weggegaan.

De politie trof de vrouw in haar woning. Zij stonk naar de alcohol en kon niet meer recht op haar benen staan. De vrouw moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse af te leggen. Hieruit bleek dat zij 1070 ug/l alcohol in haar adem had (2,4 %0). Dat is bijna vijf maal het voor haar geldende maximum. Tijdens de test viel het de politie op dat de vrouw constant met haar tanden zat te knarsen. Een beeld dat voorkomt bij drugsgebruik. Hierop moest de vrouw ook een speekseltest doen. Zij testte positief op het gebruik van amfetamine. De verdachte moest bloed afstaan. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van drugs.

Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd.

2017227811