Ga naar content

Man zwaar gewond na aanrijding op zebrapad, beelden in Opsporing Verzocht

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Breda - Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag 7 november aanstaande aandacht aan de doorrijding die de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 oktober 2017 plaats vond ter hoogte van de Adriaan van Bergenstraat - Hoge Brug. Een 34-jarige man uit Breda werd tijdens het oversteken aangereden. Hij raakte zwaar gewond. De automobilist die de aanrijding veroorzaakte reed door en vervolgde zijn weg over de Nieuwe Prinsenkade. De politie is op zoek naar getuigen van het incident en naar mensen die meer weten over de doorgereden bestuurder en diens auto.

Rond 03.40 uur liep het slachtoffer met een vriend over de Nieuwe Prinsenkade in Breda. Zij staken samen over via het aldaar gelegen zebrapad. Het slachtoffer liep daarbij achter zijn vriend aan. Die hoorde plots een harde klap en zag bij het omkijken het slachtoffer door de lucht vliegen. Het was meteen duidelijk dat hij was aangereden door een klein model, donkerkleurige auto. De automobilist maakte zich direct uit de voeten, het slachtoffer hevig bloedend en buiten bewustzijn achterlatend. Verschillende omstanders waren getuigen geweest van de aanrijding en legden een verklaring af. Enkelen daarvan waren dusdanig ontdaan dat aan hen slachtofferhulp werd aangeboden. De politie nam de afgelopen week van diverse getuigen die het ongeval zagen gebeuren of de klap hoorden al een verklaring op. Ook kwamen enkele tips binnen over de auto. Deze tips leidden echter (nog) niet tot het vaststellen van de doorgereden auto en / of de identiteit van de doorrijder.

Beelden

In Opsporing Verzocht worden dinsdagavond camerabeelden getoond van de aanrijding De politie is natuurlijk op zoek naar de bestuurder van deze auto. Personen, die meer over het voertuig, het kenteken of de bestuurder kunnen vertellen, worden gevraagd zich als getuige te melden.

 

Tips

Burgers die tips hebben over deze aanrijding kunnen dit doorgeven:
-      via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
-       via de politie op 0900-8844
-      via de opsporingstiplijn 0800-6070 of WhatsApp (0612207006),
-      anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,
-      via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999

Uitzending

Opsporing Verzocht wordt dinsdag 7 november 2017 om 20.30 uur op Nederland 1 uitgezonden en de volgende dag om 12.00 uur herhaald via Nederland 2