Ga naar content

Uitzending Bureau Brabant, maandag 13 november 2017

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

's-Hertogenbosch, Tilburg, Moergestel, Bergen op Zoom - Het opsporingsprogramma Bureau Brabant vraagt maandag 13 november 2017 weer uw aandacht voor enkele ernstige misdrijven zoals een inbraak in een café in ’s-Hertogenbosch en een woningoverval in Bergen op Zoom.

Inbraak in café ’s-Hertogenbosch
In een café aan de Torenstraat wordt op maandag 27 februari jl. in de vroege carnavalsochtend ingebroken. De inbreker neemt de kluis met een aanzienlijk geldbedrag mee op zijn fiets. We tonen bewakingsbeelden waar de inbreker duidelijk op staat.

Vernieling met brandblusser in tankstation Tilburg
Een vandaal heeft op vrijdag 7 april 2017 omstreeks 01.50 uur met een brandblusser een enorme ravage aangericht bij een tankstation aan de Kempenbaan. Hij heeft hiermee voor ruim veertigduizend euro aan schade veroorzaakt. En we hebben hem goed op beeld. Hij draagt een trainingspak in camouflagekleuren en heeft een bruine hond bij zich.

Babbeldieven in Moergestel
In een supermarkt aan het Rootven in Moergestel wordt op vrijdag 9 juni 2017 aan de kassa de pincode afgekeken als een 73-jarige vrouw haar boodschappen afrekent. Het slachtoffer wordt met een babbeltruc door een van de daders afgeleid waarbij haar bankpas wordt gestolen. Nog voordat ze thuis is, wordt er op verschillende locaties met de gestolen bankpas geld opgenomen. Wie zijn deze gewiekste pinfraudeurs?

Woningoverval Bergen op Zoom
Vrijdag 15 september jl. drongen omstreeks 21.40 uur twee jonge jongens een woning in de Kerkstraat binnen. Onder bedreiging van een mes moesten de slachtoffers, twee jongens van 9 en 15 jaar, enkele goederen en wat geld afgeven. Een van de daders droeg een opvallend rood camouflagepak. Wat deze overval nog erger maakt, is dat niet alleen de slachtoffers, maar ook de daders nog erg jong zijn: een jaar of 15, 16. Alleen al hun leeftijd maakt de noodzaak ze snel te vinden nog groter.

B op Z

 

Uitzending

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.