Ga naar content

Bejaarde vrouw slachtoffer van babbeltruc

Laatste update:

Nieuw-Vennep - Op maandagmiddag werd een 84-jarige vrouw uit Nieuw-Vennep de dupe van een babbeltruc.

Omstreeks 14.30 uur was de vrouw in haar woning in het centrum van Nieuw-Vennep, toen er plotseling een vrouw naast haar stond. Deze vrouw had een onduidelijk verhaal over een onderzoek dat gedaan moest worden. Het slachtoffer ging er vanuit dat de vrouw van de Thuiszorg was en werkte mee. Om het slachtoffer goed te kunnen onderzoeken, moest het slachtoffer even haar gouden sieraden afdoen.  Toen de vrouw na het onderzoek weer was vertrokken, bleken ook de sieraden weg te zijn. De Thuiszorg  bleek bij onderzoek neimand gestuurd te hebben.

De verdachte is een blanke vrouw van ongeveer 40 jaar oud en met een lengte van 1,75 meter. Zij had een slank postuur en donkerblond krullend haar. De vrouw droeg een bruine ¾ (regen) jas. Zij sprak vlot Nederlands.

Eventuele getuigen of andere slachtoffers van deze vrouw worden verzocht contact op te nemen met de politie op tel.nr. 0900-8844.

2017208909

 

Preventietips tegen babbeltrucs

Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. De politie is alert op deze vorm van diefstal. Lees hieronder meer over babbeltrucs en hoe u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt.

 

Meer informatie is hier na te lezen -> preventietips