Ga naar content

Weer slachtoffer babbeltruc

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Breda - In de Concordiastraat is een vrouw slachtoffer geworden van een babbeltruc. Eerder werden nog 2 babbeltrucs gemeld.

Een man deed zich voor als gemeenteambtenaar. Hij kwam maandagavond 09 oktober rond 20.15 binnen met een babbeltruc over controle aan het riool. Samen met de bewoonster (70 jaar) keek hij in de badkamer naar het riool. Vermoedelijk is een tweede dader naar binnen geslopen. Er werd geld buit gemaakt en een bankpas. De bewoonster had geen argwaan omdat de gemeente een paar dagen eerder inderdaad werkzaamheden uitvoerde. Een tweede melding van dezelfde babbeltruc op de Mgr. Zwijsenstraat kwam ‘s-middags binnen bij de politie. Eerder deze week op 3 oktober werd ook een derde persoon op de Tuinzigtlaan bestolen met een babbeltruc. Daarbij deden 2 personen zich voor als monteurs van een waterbedrijf. Een onderzoek naar deze oplichtingspraktijken en diefstal is gestart.

Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen!

Beroving door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. De politie is alert op deze vorm van diefstal. Lees hieronder meer over babbeltrucs en hoe u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt van een babbeltruc.