Ga naar content

Hennepruimingen

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Breda / Oostehout / Etten-Leur - De politie heeft dinsdag 10 en woensdag 11 oktober op meerdere plaatsen hennep geruimd. Op alle adressen was er sprake van stroomdiefstal. De hennepplanten en hennepgerelateerde goederen zijn in beslag genomen en vernietigd.

Oosterhout

Op de Bakkerstraat trof de politie dinsdag 10 oktober in een loods 2361 hennepplanten aan. De kwekerij was verdeeld over twee ruimtes. Het vermoeden bestaat dat er sprake is van eerdere oogsten. Dit wordt meegenomen in het onderzoek. Ook werd er illegaal stroom en water afgetapt. Hiervan wordt door de netwerkbeheerder en waterleverancier aangifte gedaan. Een 40-jarige man en een 36-jarige vrouw uit Breda hebben een verklaring afgelegd en worden verdacht van betrokkenheid. 

Kwekerij

Breda

In een woning op de Weilustlaan troffen de agenten dinsdag 10 oktober 177 hennepplanten aan. De hennep stond verdeeld over drie henneptenten. Ook hier was er sprake van stroomdiefstal en houden de agenten rekening met eerdere oogsten. De 52-jarige bewoner werd aangehouden. Op de Octave van Rijsselberghestraat trof de politie een afgebroken kwekerij aan in een woning en in een woning op de Ahornstraat vier hennepstruiken. De planten en goederen zijn in beslag genomen en vernietigd.

Etten-Leur

Op de Grauwe Polder werd bij een bekend adres een ondergrondse hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij bevond zich in een loods op het perceel. Er werden 420 hennepplanten aangetroffen. De andere kweekruimte was reeds geoogst. Een 26-jarige man uit Sint Willebrord is aangehouden. In de afgelopen jaren werden op dit adres meerdere kwekerijen en een drugslab aangetroffen. 

Luik