Ga naar content

Verdachte babbeltruc gezocht

Laatste update:

Hardinxveld-Giessendam - Een 90-jarige vrouw uit Hardinxveld-Giessendam is dit weekend het slachtoffer geworden van een babbeltruc. De politie roept uw hulp in!

Agent praat door portofoon

De 90-jarige dame is zaterdagmiddag rond vijf uur het slachtoffer geworden van een doortrapte insluiper. De man belde aan en meldde dat hij kwam voor de elektriciteit. Eenmaal binnen zette hij het slachtoffer in een stoel en doorzocht de woning aan het Jacobsweer. Dit was blijkbaar niet genoeg waarop hij zeep pakte en hiermee de ringen van het slachtoffer haar vingers haalde. Ook haar ketting en oorbellen gingen mee.

Iets gezien?

Het slachtoffer was niet in staat om een goede beschrijving van de verdachte te geven. Dit mede door de impact van dit grove incident. De politie wil dus heel graag in contact komen met een ieder die ook maar iets heeft gezien of gehoord met betrekking tot deze babbeltruc. Dit kan op telefoonnummer 0900-8844. Bij Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar via 0800-7000 kunt u anoniem uw tips doorgeven.

Impact

De diefstal van haar sieraden heeft grote impact op de dame. Ook haar vertrouwen in de samenleving is diep geschaad. Helaas maken criminelen nog steeds misbruik van de goedgelovigheid en beleefdheid van ouderen door met een overtuigende smoes hun woning binnen te komen. Daarom herhaalt de politie samen met haar partners de campagne ‘Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen’. De politie wil ouderen en hun omgeving nogmaals wijzen op hun kwetsbare positie.

Samen

Het zorgen voor een veilige en leefbare omgeving voor jong én oud behoort tot ons basiswerk. We willen graag samen met u actie ondernemen om te voorkomen dat ouderen het slachtoffer worden van een babbeltruc. Niet alleen wij, maar ook kinderen, verzorgers of buren kunnen ouderen helpen weerbaarder te worden tegen babbeltrucs. 

Campagne ‘laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen’

Om ouderen en naasten bewust te maken hield de politie eenheid Rotterdam in de week van de veiligheid opnieuw de campagne ‘laat niemand binnen wat ze ook verzinnen’. Naast de al eerder verspreidde folders en posters met André van Duin, krijgen alle ouderen in de gemeente Rotterdam, in de komende weken, een sticker thuis gestuurd voor bij de intercom, om zo tot het laatste moment altijd alert te blijven en niemand binnen te laten, wat ze ook verzinnen aan de deur. Buiten de gemeente Rotterdam worden de stickers later dit jaar verspreid via de wijkagenten. Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen!http://www.politie.nl/themas/babbeltruc.html