Ga naar content

Medewerker bedrijf vastgebonden bij diefstal

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Etten-Leur - De politie is zondag een onderzoek gestart naar aanleiding van een diefstal. Toen de dieven betrapt werden bonden ze de werknemer vast. Pas na een uur werd hij gevonden.

Agent praat door portofoon

Op zondag 1 oktober 2017 om 6.45 uur kwam er een melding binnen van een bedrijf aan de Parallelweg. Daar zou een diefstal zijn gepleegd en een van de werknemers zou vermist zijn. Meerdere surveillance-eenheden spoedden zich naar het bedrijf. Daar werden de agenten aangesproken door twee medewerkers van het bedrijf. Eén van de medewerkers gaf aan dat hij rond half vijf zijn ronde was gaan lopen. Op het terrein kwam hij een man tegen. Hij sprak hem aan. Op dat moment kwamen er meerdere mannen op hem af en bonden hem vast. Hij had toen in de gaten dat ze aan het stelen waren. De andere werknemer verklaarde dat hij om vijf uur zijn ronde ging lopen. Op een gegeven moment hoorde hij roepen en trof de vastgebonden collega. De politie werd snel gebeld. Het slachtoffer is erg geschrokken maar verder niet gewond. De recherche is direct een onderzoek gestart op de plaats van het delict en heeft daar sporen veilig gesteld. Het is niet duidelijk waar de dieven op af kwamen en of ze wat meegenomen hebben

Hulp

Het team denkt dat er mogelijk mensen zijn die op dat tijdstip in de omgeving van het bedrijf waren, op zondag 1 oktober tussen vier en vijf uur. Het gaat hier om drie a vier daders. Dringend verzoek aan deze mensen om contact met de politie op te nemen. Woont u in de omgeving en heeft u camerabeelden van het verkeer dan willen we dat ook graag weten. Maar hebt u sowieso informatie over deze laffe daad dan ook het verzoek om contact op te nemen.

Getuigen of mensen die iets van dit misdrijf afweten worden dringend verzocht dit te melden
- via de banner onder dit bericht of:
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,
- via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek 079-3458999