Ga naar content

Vierde verdachte aangehouden in zaak overval en verkrachting uit 2009

Laatste update:

Schaijk - In het onderzoek naar een overval en verkrachting in Schaijk uit 2009 pakte de politie maandagochtend een man van 26 jaar uit Eindhoven op. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij deze delicten.

Ingesloten arrestant in observatiecel (cel zonder dikke deur)

In januari en april van dit jaar hield de politie al twee broers van 26 en 28 jaar uit Eindhoven en een man van 24 jaar zonder vast woonadres aan.  De oudste van de twee broers is ondertussen weer vrij, maar blijft wel verdachte. De andere twee zitten nog vast.

Chalet

Op dinsdag 12 mei 2009 werden een 55-jarige vrouw en haar 46-jarige vriend slachtoffer van een gewelddadige overval op een chalet op het park De Landerije. De man en vrouw werden daarbij zwaar mishandeld, de inboedel werd vernield en de vrouw werd verkracht. Toen de daders er uiteindelijk vandoor gingen, namen ze ook nog diverse spullen mee.

Nieuwe informatie

Eind vorig jaar kwam er bij de politie nieuwe informatie binnen, waarmee het onderzoeksteam aan de slag ging. Begin november werd in de opsporingsprogramma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht opnieuw aandacht besteed aan deze heftige zaak.