Ga naar content

Zware mishandeling en overval broodjeszaak in Bureau Brabant

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Tilburg - Het opsporingsprogramma Bureau Brabant vraagt maandag 30 oktober 2017 aandacht voor twee incidenten die in het centrum van Tilburg plaatsvonden. Het gaat om de zware mishandeling van een 45-jarige man en een overval op een broodjeszaak. Verder een geval van pinfraude en we leggen uit wat cashtrapping is.

Zware mishandeling na uitgaan

Een 45-jarige Tilburger werd de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 augustus 2017 omstreeks 04.30 uur op het Stadhuisplein nabij de Heuvelstraat na het stappen door een groep van vier jongens achtervolgd en uitgescholden voor homo. Hij kwam ten val en werd daarna door het viertal geschopt en geslagen. Hij vertelt in de uitzending wat hem is overkomen en dat hij blijvend letsel heeft overgehouden aan zijn schouder en voet. We laten beelden zien van de daders tijdens de achtervolging en na de mishandeling. We zijn op zoek naar mensen die hen herkennen, maar roepen ook een specifieke getuige op zich te melden. Deze man hielp het slachtoffer door één van de daders tegen te houden.

Pinfraude en Cashtrapping

Ook laten we een pinfraudeur zien die in Goirle heeft toegeslagen. De daders kijken in een supermarkt de pincode af, stelen de bankpas en nemen kort erna geld op bij een pinautomaat in Goirle.

Tevens zoeken we een man die zich schuldig heeft gemaakt aan cashtrapping. Hierbij gaat het om het monteren van een onopvallend afdekplaatje voor de gleuf van een geldautomaat. De bankbiljetten blijven hier achter steken na het intoetsen van de pincode en de pinner is zijn geld kwijt. 

Overval op broodjeszaak

Tot slot zijn we op zoek naar een overvaller die op donderdag 5 oktober 2017 omstreeks 16.00 uur toesloeg bij een broodjeszaak op het Piusplein in Tilburg. Een man kwam dreigend de zaak binnen en schreeuwde luid dat hij geld moest hebben. Hij ging er uiteindelijk met wat geld uit de kassa vandoor. Hoewel de overval niet gefilmd is, kunnen we wel beelden van de dader laten zien dankzij camera’s in de binnenstad.

BB overval broodjeszaak

Uitzending

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.