Ga naar content

Auto-eigenaar rekent zelf drie dieven in

Laatste update:

Oostkapelle - Donderdagavond heeft een auto-eigenaar op heterdaad aan de Torenstraat drie jongens staande gehouden voor diefstal van spullen uit zijn auto.

Gele jas motoragent

Een 28-jarige man uit Oostkapelle zag rond 23.00 uur dat enkele jongens bij zijn auto wegliepen, terwijl de binnenverlichting van de auto ineens brandde. Hij fietste het drietal achterna, die wegliepen naar de Torenstraat. Bij een kinderspeelplaats liep een van de jongens richting enkele bosjes. Toen de man daar ging kijken, vond hij enkele spullen die afkomstig waren uit zijn auto. Hij hield het drietal staande en belde de politie.

Fouilleren

De drie jongens werden door agenten gefouilleerd. Daarbij kwamen ze nog meer gestolen spullen tegen. Ze hielden de jongens aan en brachten ze naar het politiebureau in Middelburg. Het gaat om drie inwoners (twee van 16 en één van 17 jaar) uit het Duitse Stadtteil Rotggen.

Ouders/verzorgers

De jongeren mochten de nacht thuis slapen en zijn door hun ouders/verzorgers opgehaald. Ze moeten zich vrijdag op het politiebureau melden om, in aanwezigheid van hun ouders/verzorgers, een verklaring af te leggen.