Ga naar content

District Den Haag Centrum wint award met ‘culturele wasstraat’

Laatste update:

Den Haag - Dankzij het project ‘culturele wasstraat’ ontving een delegatie van de politie uit district Den Haag Centrum vrijdagavond 27 oktober uit handen van korpschef Erik Akerboom de wisseltrofee behorend bij de WEP Team Award 2017. Het district mag zich daarmee een jaar lang het beste politieteam van Nederland noemen.

Maandelijks ontvangt een politieteam in het land de Team Award, een wisseltrofee voor goed politiewerk. Met het uitreiken van deze ‘cup met grote oren’ wil Stichting WEP (Waardering Erkenning Politie) samen met politiecollega’s en vertegenwoordigers uit de samenleving haar dankbaarheid en waardering uitspreken voor de inspanningen van de diverse politieteams om Nederland veilig en leefbaar te houden.
.
In mei kreeg district Den Haag Centrum de nominatie uitgereikt uit handen van Burgemeester Krikke van Den Haag. Het district bestaat uit de teams Hoefkade, De Heemstraat en de Jan Hendrikstraat. Door het district is de afgelopen jaren flink ingezet op het verbeteren van de verbinding met haar wijkbewoners. De culturele wasstraat is daar een voorbeeld van. 
Initiatiefnemer Jan Kok is samen met zijn politiecollega Mohammed Elfadili de drijvende kracht achter het programma. ‘Normaliter start je als nieuwe agent zaterdagnachtop de noodhulp, waardoor je vooral in aanraking komt met de zelfkant van de samenleving’, legt Jan uit. ‘Nieuwe collega’s leren de wijk dankzij deze culturele wasstraat nu niet vanuit de noodhulpmeldingen kennen, maar vanuit de kracht van de wijk. Organisaties en individuen van allerlei culturele achtergronden vertellen en laten zien hoe zij elke dag een waardevolle bijdrage leveren aan de leefbaarheid, sociale cohesie en veiligheid van hun wijk.’

Trots

Het district ontving de prijs vrijdagavond uit handen van korpschef Erik Akerboom. Jan Kok vertelt hoe hij met zijn collega’s de avond heeft ervaren: “Toen we het podium opgeroepen werden, ontstond er binnen onze delegatie wel een trotse oerkreet . Eindelijk erkenning voor wat wij binnen het district voor elkaar gekregen hebben. De concurrentie die wij achter ons lieten was niet mals. Een mooie avond met een fantastische afloop.”

Sectorhoofd Michel de Roos van het Haagse district sluit af: “Met onze  culturele wasstraat heeft ons district veel lof gekregen van de jury. Dit is een prachtige erkenning voor alle collega’s van ons district die dagelijks een waardevolle bijdrage leveren aan de leefbaarheid, verbinding en veiligheid in een van de moeilijkste, maar ook mooiste wijken van ons land. Ik ben trots om elke dag met het beste politieteam van Nederland te mogen werken!“
.

Deel het artikel op social media

Deel artikel via: