Ga naar content

Tweetal aangehouden voor gewelddadige overval Ulvenhout

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Breda, Ulvenhout - Na een uitgebreid onderzoek heeft de politie vanmorgen twee mannen aangehouden voor een gewelddadige overval op een gezin in een woning in Ulvenhout.

Het gaat om twee verdachten (21 en 24 jaar) uit Breda die op 31 oktober rond 07.00 uur zijn aangehouden. De mannen zijn in volledige beperking ingesloten voor verhoor.

Overval

In de nacht van 17 op 18 juni rond 00.15 uur dringen twee mannen met bivakmutsen het huis aan de Dorpstraat binnen waar een echtpaar wacht op hun kinderen die bijna thuis komen. Eén van de twee overvallers heeft een honkbalknuppel waarmee hij de vader zwaar mishandelt. De kinderen komen thuis als de daders net naar buiten gaan met hun buit. Ook zij worden geslagen en vastgebonden. Dan gaan de daders er vandoor in een auto van het gezin. Even later proberen ze met de gestolen passen van het gezin te pinnen. 

Tips Opsporing Verzocht en grondig onderzoek

Na de overval startte de politie een uitgebreid onderzoek. Mede door tips na aandacht voor deze overval in een uitzending in het programma Opsporing Verzocht en het onderzoekswerk van het rechercheteam zijn de twee verdachten in beeld gekomen. Zij worden verdacht van het plegen van de gewelddadige beroving.