Ga naar content

Voortgang onderzoek naar vermissing Anne Faber

Laatste update:

De Bilt, Soest, Soesterberg, Utrecht - De politie is op donderdag 5 oktober verder gegaan met de zoekactie naar de vermiste Anne Faber. Het zoekgebied is uitgebreid. De Mobiele Eenheid (M.E.) zoekt samen met ruim honderd burgers in het gebied ten noorden van de voormalige vliegbasis Soesterberg. Ook heeft de politie intussen een gerichtere vraag over Anne’s fiets en telefoon.

Politieagent met portofoon

Bekend is nu dat de rode sticker op het achterspatbord van Anne’s fiets geen gewone sticker is, maar een verfsticker. Ook is er een foto beschikbaar van een zelfde zwart telefoonhoesje met witte stippen als Anne om haar telefoon heeft of heeft gehad. Ziet u een wit met zilverkleurige Iphone 5S, met of zonder dit hoesje, dan horen wij dit heel graag z.s.m. via de opsporingstiplijn 0800-6070.

 

Wat doet de politie nu?

De politie zocht donderdag verder met speurhonden en ME en vele burgers rond het Berkenlaantje in Soest, waar het laatste signaal van Anne's telefoon vandaan kwam. Het onderzoeksteam krijgt hierbij steeds advies van specialisten van politie en defensie hoe en waar te zoeken. Speurhonden zijn heel belangrijk omdat zij tijdens het zoeken sporen niet vernietigen. Een risico dat wel speelt waar mensen lopend zoeken. Daar worden steeds afwegingen in gemaakt. De uitslag van het NFI of de gevonden kleding van Anne is, kan nog een aantal dagen duren.

 

Hoe staat de politie nu in het onderzoek?

Politie en vrienden en familie zoeken met man en macht naar Anne. De politie is, net zoals Anne’s familie, dankbaar voor alle hulp van mensen die informatie delen op social media en meezoeken op de plaatsen waar Anne mogelijk geweest is. Elke tip en elk gevonden voorwerp dat mogelijk van Anne is of met haar vermissing te maken heeft, wordt onderzocht. Dat levert hopelijk nieuwe aanknopingspunten op om te bepalen waar en hoe verder te zoeken in het enorm grote gebied waar zij is gaan fietsen. Het is niet uit te sluiten dat zij buiten dat gebied is. Daarom wordt nog steeds gevraagd naar getuigen, camerabeelden (van beveiligingscamera’s of bijv. dashcams) en (telecom)gegevens die daar aanwijzingen in geven.

 

Wat hebben de tips en zoekacties opgeleverd?

Ruim 400 tips zijn binnengekomen. Ook zijn er camerabeelden binnengekomen die geanalyseerd worden. En bij elke zoekactie zijn voorwerpen gevonden die verzameld zijn. Daarvan is niet direct te zien of ze met Anne te maken hebben. Alle tips en aangetroffen voorwerpen worden in het onderzoek betrokken.

In het dossier Anne Faber staat alle informatie rond de vermissing en de laatste ontwikkelingen.