Ga naar content

Politie zoekt getuigen van schietincident Gorinchem

Laatste update:

Gorinchem - De politie zoekt getuigen van een schietincident dat zich op 6 oktober in Gorinchem afspeelde en waarbij een 22-jarige man uit Gorinchem gewond raakte.

Collega's op straat

De Gorkummer wandelde om 22.45 uur op de Burgstraat toen twee mannen op hem afliepen. Volgens het slachtoffer eiste één van de mannen dat hij zijn zakken moest leegmaken. De man weigerde, waarna hij in zijn been geschoten werd. De daders gingen er vandoor en ook het slachtoffer ging weg. Toen de politie werd gebeld, waren de vogels al gevlogen. Het slachtoffer was aanspreekbaar en is niet in levensgevaar.

Signalement
De daders hebben het volgende signalement:
Dader 1 (de man die het slachtoffer aansprak en met het vuurwapen) was zo’n 1.88 m lang, had een petje en was zo’n 24 jaar. Hij droeg een petje, een donker jack met capuchon, een spijkerbroek en Nike sportschoenen.
Dader 2 was ook zo’n 1.88 m lang, 24/25 jaar en was blank. Hij was blond met inhammen en stekels en droeg een licht baardje. Hij droeg een kort jack tot op de heup.
Mogelijk zijn de daders vertrokken op een scooter in de richting van het centrum van Gorinchem. De scooter zou een zogenaamd ‘retro’ model zijn.

Bel de politie
Was u getuige van dit steekincident of (her) kent u de daders aan de hand van het signalement? Of heeft u andere informatie die leidt naar de daders? Belt u dan met de politie via 0900-8844 en vraag naar de recherche van district Zuid-Holland-Zuid. Anoniem belt u naar 0800-7000. Of vul het tipformulier onder aan deze pagina in.