Ga naar content

Inbrekers op de vlucht beschoten door politie

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Oisterwijk, Berkel-Enschot - Brutale inbrekers hebben zondagochtend geprobeerd met geweld in te breken. Toen de politie arriveerde vluchtten ze weg. De auto is later terug gevonden.

Op zondag 8 oktober 2017 om 4.30 uur kwamen er verschillende paniekmeldingen binnen vanaf de Lind. Enkele mannen met bivakmutsen op probeerden met grote hamers de ramen in te slaan van een kleding winkel. Er stond een snelle auto klaar met draaiende motor om te kunnen vluchten.

Heterdaad

In de buurt reed op dat moment een agent. Op het moment dat de melding via de mobilofoon werd uitgegeven was hij snel op de Lind. Op dat moment kwam de auto, een Audi, met hoge snelheid aan rijden. Toen de bestuurder de politieauto zag remde hij en reed hij snel achteruit. Op het moment dat de bestuurder de auto wilde keren ramde de politieagent met zijn auto de verdachte auto. De agent stapte uit met getrokken wapen om de inzittenden aan te houden. Ondanks de schade lukte het de verdachte om weg te rijden. De agent schoot verschillende malen op de vluchtende auto om deze te doen stoppen. De auto reed met hoge snelheid weg.

Zoekactie

Er werd direct groot alarm geslagen. Omliggende politiekorpsen werden gewaarschuwd en strategische posities werden ingenomen langs hoofdwegen. Via social media werd aandacht gevraagd voor de vlucht. Er kwamen direct enkele tips binnen over een mogelijke vluchtroute. De auto werd niet meer aangetroffen.

Vluchtauto

Om 8.50 uur werd de auto gevonden in het buitengebied van Berkel-Enschot aan de Baksevenweg. Op de auto zaten gestolen kentekenplaten en in de auto zaten kogelinslagen. Er is daar een uitgebreid sporenonderzoek gedaan. De auto is in beslag genomen en zal op sporen onderzocht worden. Er zijn geen aanwijzingen dat er iemand gewond is geraakt in de auto.

Hulp

Dit soort brute inbraken brengen veel onrust in de woonomgeving van winkels. Samen met ramkraken en plofkraken vormen ze een doorn in het oog van de politie om die maatschappelijke onrust en het geweld wat er mee gepaard gaat. De politie zal alles inzetten om deze brutale poging inbraak op te lossen. Maar daarbij roepen we wel direct de hulp in van de burgers. Wie heeft er de afgelopen tijd iets verdachts gezien op de Lind die met deze zaak te maken zou kunnen hebben. Herkent iemand misschien de snelle grijze Audi model stationwagen. Misschien heeft die auto enige tijd ergens geparkeerd gestaan en is nu weg van zijn plaats. Zijn er mensen die camerabeelden hebben van de inbraak, de vluchtroute en de route naar de vindplaats van de auto. Of zijn er mensen die iets van deze zaak af weten vanuit hun omgeving. Ook weten we niet hoe de daders weg zijn gegaan vanaf de Baksevenweg. Alle informatie, hoe klein ook, kan waardevol zijn voor het onderzoeksteam. Meld het ons:
- via de banner onder dit bericht of
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,
- via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek 079-3458999