Ga naar content

Man mishandelt beveiliger NS

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Tilburg - Een medewerkers van de beveiliging werkzaam voor de NS is zondagmorgen mishandelt door een agressieve man. Hij is aangehouden en alles staat op beeld.

Op zondag 8 oktober 2017 om 7.00 uur belde de meldkamer van de NS naar het operationeel centrum. Op het station in Tilburg stond een beveiligingsmedewerker die mishandeld was door een man. Een surveillance-eenheid werd die kant op gestuurd. Daar troffen ze de aangever en de verdachte. Het slachtoffer gaf aan dat hij een man had weggestuurd die voor het station lag te slapen in een slaapzak. Korte tijd later lag de man op een bank in het station. Wederom stuurde hij hem weg. De man werd kwaad en liep door de poortjes zonder kaart. Daardoor ging het alarm af. De beveiligingsmedewerker sprak hem hierover aan. De man werd zo kwaad dat hij met gebalde vuisten verschillenden keren op het bovenlichaam van de beveiliger sloeg. Die liep weg en riep zijn meldkamer voor hulp. De verdachte, een 35-jarige man uit Vlaardingen werd hierop aangehouden.

Publiek veilige taak

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.