Ga naar content

Oudere vrouw slachtoffer van babbeltruc

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Middelburg - In de wijk Seislaan is een bejaarde vrouw het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Daarbij zijn duizenden euro’s gestolen.

Op zondag 8 oktober rond 16.00 uur werd er bij het slachtoffer aangebeld. Een onbekende vrouw stelde zich voor als de nieuwe buurvrouw en gebruikte een smoes om binnen gelaten te worden. Vermoedelijk hield de vrouw het slachtoffer aan de praat terwijl een handlanger naar binnen glipte op zoek naar kostbaarheden. De babbeldief verliet vervolgens weer de woning. Het slachtoffer merkte pas rond 22.30 uur dat er geld en andere waardevolle spullen gestolen waren. De politie doet onderzoek naar de zaak.

Babbeltruc voorkomen

Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. De politie is alert op deze vorm van diefstal. Lees hier meer preventietips.