Ga naar content

Politie doet onderzoek naar overleden vrouw en betrokkenheid partner (update)

Laatste update:

Franeker - De politie is volop bezig met een onderzoek nadat op dinsdagmiddag 12 september in een woning in de Jan Reitsmastraat het levenloze lichaam van de 31-jarige bewoonster werd aangetroffen.

Detail afzetlint

Op die bewuste middag kwam aan het begin van de middag een melding binnen bij de politie. Een bezoeker van de woning in de Jan Reitsmastraat kreeg geen contact met de bewoners en maakte zich daar zorgen over. Hij alarmeerde de politie. Agenten vonden in de woning het levenloze lichaam van de vrouw. Daarop is direct een onderzoek gestart, waarbij de woning en de directe omgeving werden afgezet en een buurtonderzoek werd gehouden.

Misdrijf

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de 31-jarige vrouw door een misdrijf om het leven is gebracht. Hoe de vrouw om het leven is gekomen, wordt in het kader van het lopende onderzoek niet bekend gemaakt.

Betrokkenheid partner

De politie is sinds dinsdagmiddag 12 september op zoek naar een 30-jarige man uit Franeker. Hij is de partner van de overleden vrouw. Het gaat om een 30-jarige slanke, blanke man met blond haar. Op maandag 18 september werd door de politie het beeld geschetst dat de mannelijke bewoner vooralsnog geen verdachte is in het onderzoek. Dit is niet juist. Op dit moment wordt rekening gehouden met meerdere scenario’s. De partner van de overleden vrouw is als verdachte in het onderzoek aangemerkt en zijn betrokkenheid wordt nader onderzocht. Tot nu toe ontbreekt ieder spoor van de man. De gezochte man staat inmiddels gesignaleerd. Dit betekent dat veiligheidsdiensten in Nederland en in Europa bij een controle een melding krijgen dat hij in Noord-Nederland gezocht wordt. 

Familierechercheurs

De politie heeft aandacht voor nabestaanden van het slachtoffer. Daarom zijn ook twee familierechercheurs ingezet. 

Getuigenoproep

Heeft u informatie die de politie kan helpen in het onderzoek, maar heeft u nog niet met de politie gesproken, neem dan contact op via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Wanneer u de man ziet, bel 112.

Politiebus op plaats delict in Franeker

 

Verdachte nog niet gevonden ondanks uitgebreide zoekacties (update 23 september)

De politie heeft ook de afgelopen week een aantal uitgebreide zoekacties gehouden naar de gezochte man. Tot nu toe hebben we hem nog niet gevonden. Er is gezocht met behulp van de politieheli, landbouw- en bosgebieden zijn doorzocht en er zijn duikers ingezet om in het water te zoeken. Wij merken dat deze zaak enorm leeft in Franeker en omgeving. We krijgen nog steeds veel reacties. Echter, de man die we zoeken hebben we nog steeds niet gevonden. We blijven daarom aan mensen vragen om informatie aan ons door te geven. Dank alvast daarvoor, want we kunnen iedere hulp gebruiken.