Ga naar content

‘Bureau Rijnmond’ vraagt hulp van de kijker: wie zijn de overvallers, inbrekers en drugssmokkelaars?

Laatste update:

Rotterdam - De vaste kijker van TV Rijnmond weet het al. Donderdagmiddag, na het nieuws van 17.00 uur wordt ‘Bureau Rijnmond’ uitgezonden. Een programma dat inmiddels een vaste schare kijkers kent die de politie en het Openbaar Ministerie graag helpt bij het oplossen van misdrijven. Hopelijk lukt dat ook deze week weer, bijvoorbeeld met een mislukte overval op een geldloper in de Rotterdamse Zwart Janstraat. En wie is die meneer die dat flesje water bij dat tankstation kocht?

Logo politie

Geldloper

De geldloper wilde die middag samen met een collega geld afleveren bij de ING bank op de Zwart Janstraat. Daar aangekomen parkeerde de chauffeur de geldwagen vlak voor de kluis. Nietsvermoedend, maar wel scherp oplettend, liep de bijrijder met de zak geld naar de buitenkluis . Op dat moment passeerde de overvaller vlak achter hem en die probeerde de zak met geld uit zijn handen te trekken. De geldloper verstond zijn vak en liet dat niet gebeuren. De overvaller ging er met lege handen vandoor.

De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de verdachte, maar is er nog niet achter wie hij is. Daarom het verzoek aan de kijker van ‘Bureau Rijnmond’ om de politie te helpen. Er zijn goede beelden van de verdachte.

Cocaine

In de uitzending van donderdag worden ook  beelden getoond van een man die bij een tankstation op de Slinge een flesje water koopt en daarna onvindbaar is. Nu is er niets mis met het kopen van een flesje water, maar als je kort daarvoor in en bij een container met 20 kilo cocaïne bent gezien, dan wil de politie je uiteraard graag ‘spreken’. Ook van deze verdachte zijn duidelijk beelden in de uitzending te zien.

Verder is de politie op zoek naar de daders van twee inbraken en van een overval op de Beukelsdijk. Reden genoeg om te kijken naar ‘Bureau Rijnmond’, op donderdagmiddag, rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk uur tot de volgende dag 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond