Ga naar content

Vrouw slachtoffer van babbeltruc

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Tilburg - Aan de Westerpark is een vrouw (81) slachtoffer geworden van een oplichter. Hij kwam met een babbeltruc binnen bij haar en nam sieraden mee.

Een man belde woensdagmiddag 13 september rond 15.30 uur aan bij de vrouw. Hij zei dat hij de meterstand van het water wilde controleren. De vrouw liet de man binnen en samen keken ze in de meterkast. De verdachte zei de vrouw dat ze de kraan in de keuken moest opendraaien en daarna in de badkamer. Toen zij weer beneden kwam liep de man door de gang en verliet het huis en liep naar een parkje. Het slachtoffer ontdekte dat er sieraden waren gestolen.

Tips?

Tips?

De politie is op zoek naar mensen, die meer over dit incident weten. Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006.

Signalement
- Breed/flink postuur
- Donkere kleding
- Pet
- Donkere huidskleur
 

Wat is een babbeltruc?

Beroving door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. De politie is alert op deze vorm van diefstal. Lees hieronder meer over babbeltrucs en hoe u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt van een babbeltruc.