Ga naar content

Groot aantal vuurwapens aangetroffen in opslag box

Laatste update:

Eindhoven - Het Ondermijningsteam van de politie Oost-Brabant hield donderdagochtend een 45-jarige inwoner van Eindhoven aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een drugslab op de Heydaalweg te Eindhoven dat begin juli door de politie werd ontmanteld. In de woning werden ook ruim 200.000 XTC pillen gevonden. Ook verdenken we hem van wapenbezit en –handel.

Op vrijdag 07 juli trof de politie een volledig ingericht drugslab aan in een rijtjeswoning, midden in een Eindhovense woonwijk. Die dag werden al twee verdachten op heterdaad opgepakt voor hun vermoedelijke betrokkenheid bij dat lab. Tijdens het vervolgonderzoek kwam de recherche afgelopen dinsdag uit bij een opslag box in dezelfde stad. Tijdens een doorzoeking stuitten rechercheurs op een flinke partij vuurwapens; 5 handvuurwapens, 3 automatische vuurwapens, 1 riotgun, 1 geweer, 2 slagwapens, geluidsdempers, pepperspray en een grote hoeveelheid munitie. De aangehouden man is de huurder van de betreffende opslag box. Hij zit vast en zal vrijdag worden voorgeleid voor de rechter-commissaris van de rechtbank Oost-Brabant.

Onderzoek wapens

Al de aangetroffen wapens en de munitie werden in beslag genomen. Specialisten onderzoeken de wapens en getracht wordt de herkomst te bepalen. Verder wordt bekeken of er aanwijzingen zijn dat ze mogelijk zijn gebruikt bij eerder gepleegde misdrijven.

Wapens Eindhoven 1 Wapens Eindhoven 2Wapens Eindhoven 3Wapens Eindhoven 4