Ga naar content

Aanhouding na verlaten plaats ongeval

Laatste update:

Utrecht - Vrijdagavond 1 september houden agenten een verdachte aan na het veroorzaken van een aanrijding op de Paramaribostraat. In de vluchtauto lag een nep-handgranaat. Een onderzoek naar de verdachte is ingesteld en de recherche zoekt getuigen.

Rond 21.30 uur zien surveillerende agenten een auto door rood rijden. De agenten willen de bestuurder van de auto hier op aanspreken, maar de auto gaat er vandoor. Een achtervolging wordt ingezet over de Laan van Nieuw Guinea. Op de kruising met de Paramaribostraat  komt de vluchtauto in botsing met een andere weggebruiker. Bij deze aanrijding raakt ook een geparkeerde auto beschadigd. De verdachte rijdt vervolgens de Paramaribostraat in en verlaat de auto. De agenten gaan te voet verder met de achtervolging en weten de verdachte op de Kanaalweg aan te houden.

Aantreffen nep-explosief

Na de aanrijding wordt op de Paramaribostraat een onderzoek ingesteld in en rond de vluchtauto. Tijdens dit onderzoek zien de agenten een voorwerp in de auto liggen wat op een handgranaat lijkt. Uit voorzorg wordt direct de omgeving afgezet en de omwonenden moeten hun woning verlaten. Rond 00:00 uur wordt het onderzoek door de EOD afgerond en het blijkt te gaan om een nep-handgranaat. De bewoners kunnen dan weer terug naar hun woning. In de auto worden ook inbrekerswerktuigen gevonden.

Getuigen gezocht

Een onderzoek naar de verdachte, een 19-jarige jongen uit Nieuwegein, is ingesteld. De recherche zoekt getuigen die meer kunnen vertellen over de vluchtauto. Mogelijk heeft u iets opvallends gezien rond 21.30 uur op de Laan van Nieuw Guinea. Ook zaten er mogelijk meerdere inzittenden in de vluchtauto. Heeft u hier meer informatie over? Neem dan contact op met de recherche in Utrecht via 0900-8844 of vul het tipformulier in via www.politie.nl. Wilt u liever anoniem informatie doorgeven, dan kan dat via 0800-7000.