Ga naar content

EVA-team houdt weer twee personen aan

Laatste update:

Den Haag - Rechercheurs van het EVA-Team hebben dinsdagmorgen, 19 september, een 37-jarige Hagenaar aangehouden die nog 101 dagen hechtenis open had staan.

De Hagenaar was door het gerechtshof in Arnhem veroordeeld wegens oplichting. Omdat hij niet te traceren was om zijn straf uit te zitten werd het EVA-team begin september ingeschakeld. Na enig speurwerk bleek de Hagenaar te verblijven bij een vriendin in Wormer. Hij werd gezien toen hij met haar auto kwam aangereden bij de woning. Samen met agenten van het plaatselijke politieteam werd hij in de woning aangehouden.

Afgelopen vrijdag, 15 september, werd een 41-jarige Hagenaar aangehouden die nog 60 dagen celstraf moest uitzitten. De man werd in maart dit jaar door de rechtbank in Den Haag veroordeeld naar aanleiding van een diefstal. De man was enige tijd niet te vinden waarna het EVA-Team werd gevraagd hem op te sporen en aan te houden. Hij bleek in zijn woonplaats te verblijven en werd aangehouden nadat hij op een fiets was gestapt op de Rijswijkseweg. Na een korte achtervolging werd hij in een winkel aangehouden.

EVA-team

Het EVA-Team houdt zich voor de politie eenheid Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken. Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-Team de prioriteit, maar ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-team.