Ga naar content

3 aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

Laatste update:
Woordvoering:
Oost-Nederland

Geldermalsen - Zaterdag rond 16.30 uur werd melding gemaakt van een vechtpartij waarbij zo’n 30 personen betrokken zouden zijn. Dit gebeurde op de Rijksstraatweg waar een braderie plaatsvond. Een beveiliger die tussenbeide wilde komen werd mishandeld en raakte gewond. Politie ging er meteen met meerdere eenheden naartoe en hield drie verdachten aan van openlijke geweldpleging.

De beveiliger van een horecagelegenheid probeerde vechtende personen uit elkaar te halen, maar de agressie keerde zich vervolgens tegen hem. Hij kwam door de mishandeling ten val, waarna het schoppen en slaan verder ging. Een andere beveiliger die zijn collega te hulp schoot werd daarop zelf mishandeld.

Hevig verzet bij aanhouding, inzet politiehond

Politieagenten die ter plaatse kwamen hielden, na het aanhoren van enkele verhalen van getuigen en betrokkenen, ter plekke een 55-jarige man en 37-jarige vrouw uit Geldermalsen aan. Een derde verdachte, een 28-jarige inwoner van Tiel, verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Ondertussen hield een hondengeleider met zijn hond een groep op afstand die agressief was tegenover de politie. Toen de 28-jarige een van de agenten mishandelde zette de hondengeleider zijn diensthond in. De Tielenaar kon vervolgens worden aangehouden voor openlijke geweldpleging en wederspannigheid en werd geboeid naar een ziekenhuis gebracht. Daarna is hij ingesloten voor verhoor.

De gewonde beveiliger is ter plekke door ambulancepersoneel behandeld, waarna hij zich onder verdere doktersbehandeling heeft moeten stellen. De man heeft aangifte gedaan. De mishandelde agent liep eveneens letsel op en doet aangifte.

Verder onderzoek

De drie verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak verder en sluit meer aanhoudingen niet uit.

2017442316 ^MJV