Ga naar content

Man zwaargewond bij ongeval Oudenbosch

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Oudenbosch - Een 74-jarige inwoner uit St. Willebrord is zondagavond zwaargewond geraakt bij een aanrijding. Hij was vermoedelijk op de vlucht voor de politie.

Op zondag 24 september 2017 om 21.15 uur zagen surveillerende agenten op de Rijksweg A17 een auto met vrij hoge snelheid rijden. Ze besloten een stuk achter de auto aan te rijden. Hij minderde snelheid. De agenten zagen dat de man enkele malen slingerde. Ze besloten een controle uit te oefenen en gaven de bestuurder een stopteken. Maar in plaats van te stoppen zagen ze dat de auto met hoge snelheid op hun uit liep. Ze konden hem niet bijhouden. In de verte zagen ze dat de auto de afslag Oudenbosch nam. Door middel van het oplichten van remlichten konden ze de auto op zeer grote afstand volgen. Toen ze bij de rotonde op de Vaarweg aankwamen zagen ze dat er een aanrijding geweest was. Er stond een beschadigde auto en verderop zagen ze de zwaar beschadigde auto die gevlucht was. De bestuurder lag buiten zijn auto en leek zwaar gewond. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse en ontfermden zich over de gewonde bestuurder. In de andere auto zat ook iemand die gewond was geraakt. Deze vrouw is ook naar het ziekenhuis gebracht.

Onderzoek

De rotonde is langere tijd afgesloten geweest in verband met het politieonderzoek door het team Verkeersongevallen Analyse. Het is nog niet bekend waarom de bestuurder er vandoor ging en hoe de aanrijding is gebeurd.