Ga naar content

Politie zet vol in op onderzoek naar messentrekker Spijkenisse

Laatste update:

Spijkenisse - De politie Rotterdam zet vol in op het onderzoek naar een neergestoken voetganger in Spijkenisse. Hulp van getuigen blijft daarbij zeer welkom.

Agenten lopen op laan

Op maandag 25 september liep een 62-jarige man op de Nieuwe Westdijk in Spijkenisse ter hoogte van de tuinhuisjes. Hij had boodschappen gedaan bij een supermarkt in winkelcentrum de Akkers en was op weg naar huis. Rond 18.10 uur voelde het slachtoffer ineens een harde klap in zijn rug en hij zag een fietser wegrijden. De fietser riep nog hard “fuck you” en reed hard door. De voetganger dacht in eerste instantie dat hij getrapt was en liep naar huis. Daar kwam hij er achter dat hij gestoken was en belde hij de politie. Van de dader is alleen bekend dat het een man met zwart haar is of dat hij een zwarte muts droeg en een zwarte gewatteerde jas droeg.

Mes
De getroffen voetganger vond zelf het achtergebleven mes waarmee hij gestoken was en overhandigde het wapen aan de politie. Het mes wordt nu met spoed onderzocht op DNA en vingerafdrukken.  Agenten hebben intussen een passantenonderzoek gehouden en flyers uitgedeeld. Binnenkort worden ook stoepborden met daarop getuigenoproepen op de plaats van het steenincident neergezet. Ook is met verschillende getuigen gesproken en wordt bekeken of er elders in Nederland vergelijkbare gevallen zijn geweest. De recherche heeft ook camerabeelden uit de omgeving gevorderd. 

Bel de politie
Sander is een van de rechercheurs die de zaak onderzoekt:
“We hebben al een aantal mensen gesproken, maar als u getuige van de steekpartij bent geweest en nog geen contact met ons hebt gehad, dan vragen we u om alsnog contact ons te bellen. Dat geldt ook voor mensen die recentelijk in de buurt van deze locatie door een onbekende fietser zijn lastiggevallen, of erger…”.
Getuigen kunnen bellen naar 0900-8844 en vragen de recherche van district Zuid-West. Anoniem belt u naar 0800-7000, maar u kunt uw tip ook kwijt op het tipformulier op deze pagina.