Ga naar content

Politieverhaal in beeld : In de vangrail

Laatste update:

Nederland - ‘Nou dit is het. Daar gaan we. We slaan over de kop en stuiteren over de vangrail en dan is het gebeurd.’ Anno Postma vertelt over een snelle achtervolging over de Afsluitdijk om een auto met gewapende overvallers tot stoppen te dwingen.

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=jN3xtcTztV0

Stap naar voren

Elke dag weer komen politieagenten in gevaarlijke situaties terecht. Waar anderen een stap terug doen, stappen politiemensen naar voren. Desnoods met gevaar voor eigen leven. Voor de veiligheid van anderen. Soms staan ze daarbij voor grote dilemma’s. En moeten ze in luttele seconden beslissen.

Over Anno Postma

Anno PostmaNa jarenlang in het bedrijfsleven te hebben gewerkt begon Anno Postma 17 jaar geleden bij de politie. Anno maakt als generalist GGP en motorrijder deel uit van het basisteam Sneek. Over zijn werk zegt hij: 'Door het straatwerk doe  je eigenlijk altijd de meest diverse ervaringen op'.

Blogs en politieverhalen in beeld

Politiemensen delen sinds oktober 2013 hun dagelijkse belevenissen met u in blogs. Zij schrijven hun verhalen in eigen tijd. Sinds juni 2015 vertellen enkelen hun ervaringen ook in korte video’s onder de noemer: ‘Politieverhalen in beeld’. De blogs en video’s zijn te vinden op politie.nlTwitter (@Politie) en Facebook (Politie Nederland). U kunt daar ook reageren op een verhaal. Lees en bekijk meer blogs en politieverhalen in beeld op de overzichtspagina Politieverhalen.