Ga naar content

Twee aanhoudingen na oprollen hennepkwekerij

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Wijk en Aalburg - De politie trof woensdag 27 september een hennepkwekerij aan bij een woning op de Perzikstraat. Een 49-jarige huurder van het pand en een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn aangehouden en zitten vast voor verder onderzoek.

De agenten ontdekten de kwekerij nadat er een anonieme melding was gedaan. Toen zij woensdagochtend op het terrein van de woning onderzoek verrichtten, troffen zij in een bedrijfsruimte een werkende hennepkwekerij aan. Deze kwekerij bestond uit twee kweekruimtes, met in totaal 454 planten. De planten zijn in beslag genomen en vernietigd. Ook stonden er op het terrein meerdere auto’s. Drie wagens zijn er in beslag genomen. De twee mannen die op dat moment op het terrein aanwezig waren zijn aangehouden en zitten vast voor verder onderzoek. 

Kwekerij

Verborgen ruimte

In een afgedichte ruimte, waar het zwembad was gevestigd, troffen de agenten een kwekerij in aanbouw aan. Het leegstaande zwembad was met platen bedekt. Door middel van een luik kreeg de politie toegang tot de ruimte.

Zwembad 

Diefstal stroom

Gedurende het onderzoek werd duidelijk dat er sprake was van stroomdiefstal. Omdat de situatie in de meterkast zodanig gevaarlijk bleek, werd door de medewerker van Enexis besloten om de hoofdkabel buiten het pand op te graven. Op deze wijze kon de stroomvoorziening zonder gevaar afgesloten worden.

Meterkast

Doorzoeking

In de woning op het terrein is door de agenten gezocht naar mogelijk bewijslast. Hierbij is papierwerk in beslag genomen voor verder onderzoek. 

Gevaar

Met name het brandgevaar en het hoge risico op lekkages maakt dat de politie snel ingrijpt bij vermoeden van aanwezigheid van een hennepplantage. Kijk voor meer informatie omtrent feiten, cijfers en risico’s van illegale hennepteelt op: https://www.politie.nl/themas/illegale-hennepteelt.html