Ga naar content

Schennispleger aangehouden

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Breda - Op aanwijzing van een getuige heeft de politie donderdagmiddag een man aan weten te houden in het Mastbos die daar naakt rondfietste. Hij zou dit al vaker gedaan hebben.

Op donderdag 28 september 2017 om 15.00 uur kwam er een melding binnen bij het Operationeel Centrum dat er in het Mastbos een man rond fietste die naakt op de fiets zat. De vrouw, die geconfronteerd werd met de man, fietste achter hem aan en belde onderwijl de politie. Verschillende surveillance-eenheden reden die kant op. De vrouw dirigeerde de agenten naar de Bouvignelaan waar de man aangehouden kon worden. De 59-jarige man uit Breda bleek, volgens getuigen die zich ter plaatse meldden bij de agenten, al vaker gezien te zijn terwijl hij geheel of gedeeltelijk ontkleed door het bos fietste. De verdachte is overgebracht naar het bureau waar contact is opgenomen met de zorginstelling waar hij verbleef. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld.

Extra politie toezicht

Teamchef Marco Smulders van het basisteam Markdal: “Naar aanleiding van een eerder incident in het Mastbos is er verscherpt toezicht ingesteld in het bos en de omgeving. We konden daarom snel en adequaat reageren op deze melding. In goede samenwerking met de aangeefster konden we deze man aanhouden. Blijf in ieder geval melden als er iets gebeurt. We moeten het samen doen.”