Ga naar content

Politie blij met hulp oplettende mensen

Laatste update:

Oisterwijk - Dankzij de inzet van oplettende burgers hebben de hulpdiensten vrijdagavond 29 september 2017 een verdwaald bejaard echtpaar kunnen helpen. Het echtpaar van 83 en 87 jaar oud was tijdens een wandeltocht verdwaald in een bos en kon geen alarm slaan.

Omwonenden van het bos hadden aan het einde van de middag/begin van de avond een ouder echtpaar zien lopen. Toen ze rond 21.45 uur hulpgeroep hoorden, kwamen ze direct in actie en troffen de 83-jarige vrouw half in het water aan. Ze belden direct 112 en gingen zelf tot actie over. Eén van de omwonenden ging met een opblaasbootje het water op en heeft de bejaarde vrouw in het bootje weten te krijgen en naar de kant gebracht, waar inmiddels gearriveerd ambulancepersoneel de vrouw heeft nagekeken. 
De oude dame vertelde dat ze haar man in het bos had achtergelaten om hulp te gaan halen omdat ze verdwaald waren, maar dat ze daarbij gevallen was en in het water was beland. De diverse hulpdiensten gingen daarop direct op zoek naar de man en troffen hem even later aan in een stuk dichtbegroeid bos. Ook de man is met het bootje in veiligheid gebracht. Het echtpaar is vervolgens naar huis gebracht.

 

Gevoel van trots, maar wel met een waarschuwing

Dankzij de voortreffelijke inzet van de omwonenden is dit incident goed afgelopen. De hulpdiensten zijn de mensen die niet aarzelden om hulp te verlenen dan ook dankbaar voor hun inzet. 
Toch willen de hulpdiensten dit incident ook aangrijpen om met name oudere mensen te waarschuwen. Ga niet wandelen in een gebied dat je niet of onvoldoende kent, zonder andere mensen te laten weten waar je bent en wanneer je weer terug bent. Ga bovendien niet op pad zonder een mobiele telefoon mee te nemen, zodat je in geval van nood, bijvoorbeeld bij een val, alarm kunt slaan.