Ga naar content

Man met kettingzaag neergeschoten door de politie - Update

Laatste update:

Hallum - De politie heeft zondagmiddag 3 september aan De Stins een 53-jarige man uit Hallum in zijn been geschoten omdat hij met een kettingzaag naar de woning van zijn buren liep.

De politie was rond 16:40 aan De Stins om te bemiddelen in een burenruzie. Een van de partijen, de 53-jarige man, pakte een kettingzaag en liep hiermee naar de woning van zijn buren waar hij een geschil mee had. Ondanks meerdere waarschuwingen van de agenten legde de man de kettingzaag niet neer waarop een van de agenten de man in zijn been heeft geschoten. Nadat er ter plaatse direct eerste hulp is verleend is de man overgebracht naar het ziekenhuis voor een medische behandeling. 

 

Onderzoek Rijksrecherche

Zoals gebruikelijk bij dit soort incidenten doet de Rijksrecherche het onderzoek. In verband met dit onderzoek doet het Openbaar Ministerie Noord-Nederland de woordvoering over deze zaak.

 

Update, 8 september 2017

Vrijdag 8 september is de 53-jarige inwoner van Hallum aangehouden door de politie. Hij was eerder die dag ontslagen uit het ziekenhuis. De man is ingesloten voor verhoor.