Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee winkeliers mishandeld door dronken mannen

Gepubliceerd op:

Bergen op Zoom - Zaterdagmiddag zijn twee mannen op het Sint Catharinaplein aangehouden. Zij worden verdacht van mishandeling van twee winkeliers.

Omstreeks 16.00 uur wordt er de gebeld over een vechtpartij in de Kortemeestraat. Een motoragent die in de buurt is, gaat op onderzoek uit en krijgt van een getuige door dat de amokmakers in een café zitten. Als beide verdachten naar buiten komen vraagt de agent aan hen er is gebeurd. Kort daarna komt een vijftal mensen uit de Kortemeestraat aanlopen. Eén van hen roept dat hij door de mannen is geslagen. Dan dreigt het opnieuw uit de hand te lopen en de agent heeft grote moeite om de partijen uit elkaar te houden. De rust keert weer als de verdachten wederom het café inlopen.

Woedende reactie

Omdat de verdachten duidelijk teveel gedronken hebben en zich agressief gedragen is versterking opgeroepen, inclusief een politiehond met begeleider. De aanhoudingen verlopen daarna rustig. Getuigen vertellen dat de verdachten twee winkeliers hebben mishandeld. Er zijn kopstoten uitgedeeld en één slachtoffer is met twee handen bij de keel gegrepen. De aanleiding van al dat geweld is dat de verdachten twee flamingo-beelden meenamen die voor de winkel staan. Als zij door de winkeliers op hun gedrag aangesproken worden, reageren zij woedend en slaan er op los.

Aangifte mishandeling

De verdachten zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Het gaat om een 54-jarige man uit Lepelstraat en een 31-jarige man uit Bergen op Zoom. Daar is bij hen een ademanalyse afgenomen.  De uitslag is daarvan is respectievelijk 575 ug/l en 530 ug/l. Beide mannen hebben de nacht in een politiecel doorgebracht en zijn vanmorgen gehoord. Beide slachtoffers hebben aangifte gedaan van mishandeling.