Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Nachtelijke bestuurderswissel op A2

Gepubliceerd op:

Driebergen, Maarssen - De politie heeft in de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 april op de A2 ter hoogte van Maarssen een 22-jarige inwoner uit Breda drie maal bekeurd, onder andere voor het niet meewerken aan een alcoholtest. De man verwisselde vlak voor de controle nog snel van zitplaats met de bijrijder. Hij dacht waarschijnlijk zo aan een controle te ontkomen.

Camera op politieauto

Omstreeks 03.00 uur vanmorgen zagen medewekers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid op een bijna verlaten A2 een auto rijden op de op één na meest linkse rijstrook. Nadat de politieauto achter hem reed verwisselde de auto één rijstrook maar ging nog steeds niet zoveel mogelijk rechts rijden. De auto verminderde ook van snelheid. De agenten passeerden de auto en gaven de bestuurder een volgteken. Tijdens het passeren zagen de agenten dat de auto door een man bestuurd werd. In eerste insatntie volgde de bestuurder maar even later stopte de auto plotseling op de vluchtstrook. De agenten reden terug naar de gestopte auto en toen ze daar aankwamen zagen ze dat de auto  heen en weer schudde. Ze stapten uit en toen ze de portieren van de auto openden, zat een vrouw achter het stuur. De man die rijdend nog achter het stuur had gezeten,  zat nu op de bijrijderstoel. 

Pedalen

De bijrijder, de 22-jarige man uit Breda, ontkende in alle toonaarden dat hij had gereden. De agenten zagen echter dat de schoenen van de vrouw nog op de plek van de bijrijder lagen en dat ze met haar voeten niet bij de pedalen kon komen. Daarvoor moest de stoel eerst naar voren worden geschoven.  Achterin de auto zaten nog twee personen waarvan één in ieder geval dronken was. De Bredanaar werd gevraagd medewerking te verlenen aan een ademtest. Dat weigerde hij. Ook na de vordering weigerde hij medewerking.  De 'bestuurder' kreeg vervolgens drie bekeuringen: het weigeren van de ademtest; onnodig gebruik maken van de vluchtstrook en niet rechts rijden op de vluchtstrook.