Ga naar content

Twee motorrijders ernstig gewond bij ongevallen

Laatste update:
Woordvoering:
Oost-Nederland

Arnhem/De Glind - Vrijdagavond raakten bij afzonderlijke verkeersongevallen, in Arnhem op de A12 en in De Glind op de Kolfschoten, twee motorrijders ernstig gewond. Beiden zijn met een traumahelikopter naar het ziekenhuis overgebracht.

Rond 18.30 uur raakte op de snelweg A12 bij Arnhem een 47-jarige motorrijder uit de gemeente Vught ernstig gewond. De man reed van de afrtit A50 richting de A12. Een 54-jarige automobilist uit de gemeente Hellendoorn reed dezelfde kant op en voegde in op de A12. De twee kwamen in botsing waarop de motorrijder ten val kwam. De rijstroken werden dichtgezet ten behoeve van de hulpverlening, en daarna het politieonderzoek. Het gewonde slachtoffer is naar een ziekenhuis in Nijmegen vervoerd.
Verkeersongevallenanalyse deed ter plekke onderzoek aan de betrokken voertuigen en de weg. Ook spraken agenten met een getuige.

Eenzijdig ongeval

Eveneens vrijdagavond rond 18.40 uur raakte bij een eenzijdig ongeval op de Kolfschoten in De Glind een motorrijder ernstig gewond, een 35-jarige inwoner van Scherpenzeel. De hulpdiensten gingen na een melding ter plaatse en troffen de man in de berm aan, de motor in de sloot. Een passerende vrachtwagenchauffeur verleende inmiddels eerste hulp. Het slachtoffer is vervolgens met de traumaheli naar een ziekenhuis in Utrecht vervoerd. Daar is bloed afgenomen in verband met een vermoeden van rijden onder invloed.
Verkeersongevallenanalyse heeft op de ongevalslocatie technisch sporenonderzoek gedaan. Politieagenten spraken met meerdere omstanders; één persoon die geen ID wilde tonen en de agenten beledigde werd aangehouden. Verder wees onderzoek uit dat de 35-jarige zonder geldig rijbewijs zou hebben gereden.

2018158869 / 2018158868 ^MJV