Ga naar content

Veelpleger (39) aangehouden voor winkel- en fietsdiefstal

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Goirle - Tijdens een zoekactie heeft de politie dinsdag 17 april 2018 op de Eerste Schoor een 39-jarige veelpleger aangehouden ter zake winkel- en fietsdiefstal. Politiehond Viper vond zijn tas met gestolen goederen en inbrekersgereedschap. De dief verzette zich hevig bij zijn arrestatie.

De politie kreeg een melding dat er een diefstal had plaats gevonden in een supermarkt aan het Koningsschild. De dader had onder meer twee flessen met alcoholische drank weggenomen. Buiten had hij vervolgens een kinderfiets gestolen. Hij reed daarmee weg in de richting van de Bergstraat. Een getuige rende hem achterna waarna hij de fiets achterliet en te voet verder vluchtte. . De gestolen fiets werd door de getuige terug gebracht. Bij het terugkijken van de beelden herkende een politieman de dief als zijnde een 39-jarige veelpleger uit ’s-Hertogenbosch. Meerdere politie eenheden gingen naar hem op zoek.

 

Tijdens de zoekactie werd de verdachte door een politieman op een terrein aan de Eerste Schoor aangetroffen. Hij verzette zich hevig bij zijn arrestatie en bespuugde en beledigde de agenten. Hij had op dat moment geen gestolen spullen bij zich. Hij was echter gezien met een sporttas om zijn schouder. Een politieman is daarop met diensthond Viper gaan speuren. In een paardenstal vonden zij de tas met daarin de gestolen goederen en enkele inbrekerswerktuigen. De politie onderzoekt of de verdachte nog meer (fiets) diefstallen gepleegd heeft.