Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Doorrijder na aanrijding aangehouden

Laatst gewijzigd op:

Dinteloord - Een 24-jarige man uit Hoeven is zondag 22 april aangehouden omdat hij was doorgereden na een aanrijding. Bij dit ongeval raakte een 55-jarige man uit Dinteloord ernstig gewond.

Politielogo op zijkant politieauto

Het slachtoffer reed op de Noordzeedijk tussen Stampersgat en Dinteloord op een elektrische driewielfiets toen hij werd aangereden. Omstanders vonden de gewonde man daar vanochtend rond 04.20 uur. Zij alarmeerden direct de hulpdiensten. Het slachtoffer is met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. De veroorzaker van de aanrijding was doorgereden na de aanrijding. Agenten vonden op de plaats van het ongeval een linkerbuitenspiegel en een wieldop.
 

Onderzoek

Via een burgernetmelding en tweets is het publiek gevraagd om uit te kijken naar een zilvergrijze Ford Focus met schade. Dankzij een tip kon de politie eind van de ochtend de 24-jarige verdachte arresteren. Bij zijn aanhouding is een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat de man te veel had gedronken. Hij is meegenomen naar een politiebureau en gaat verhoord worden. Verkeersongevallenanalisten hebben op de plaats van het ongeval (sporen)onderzoek. De auto is in beslag genomen voor technisch onderzoek.