Ga naar content

Schietincident Schijndel (update)

Laatste update:

Schijndel - Identiteit slachtoffer bekend

De identiteit van het dodelijke slachtoffer van het schietincident woensdagavond is bekend, het gaat om een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man werd woensdag rond 19.15 uur beschoten op de Renate Rubinsteinstraat en overleed ter plaatse. Op de locatie van het schietincident is de forensische opsporing nog bezig met onderzoek, dit kan nog wel enige tijd in beslag nemen. De auto waarin het slachtoffer reed wordt ook onderzocht en er vindt een buurtonderzoek plaats. Mensen die ons meer kunnen vertellen over dit schietincident kunnen zich bij ons melden. Dat kan op 0900-8844.  

Update woensdag 25 april:

Bij een schietincident op de Aagje Dekenstraat in Schijndel kwam woensdagavond 25 april een man om het leven. De recherche is volop bezig met het onderzoek en we roepen iedereen die iets gezien of gehoord heeft op om informatie met ons te delen.We kregen rond 19.15 uur een melding van een schietincident op de Aagje Dekenstraat in Schijndel. Hierbij raakte een man gewond. Hij lag in de buurt van een auto. De ambulancemedewerkers hebben het slachtoffer gereanimeerd. Helaas overleed de man ter plaatse aan zijn verwondingen.

Onderzoek

Het onderzoek op de locatie van het schietincident gaat nog tot diep in de nacht door. Onze gespecialiseerde forensisch rechercheurs zoeken tot in een ruime straal rondom de plaats waar het slachtoffer werd neergeschoten, naar sporen. Dit vergt uiterste zorgvuldigheid en dat betekent dat dit traject ook de nodige tijd in beslag neemt. 

Getuigen

Naast het sporenonderzoek op de locatie zijn wij in de buurt met  een onderzoek gestart. We gaan in gesprek met mensen in de wijk om te achterhalen of zij iets bijzonders hebben vernomen of gezien. Ook kijken we of er camerabeelden beschikbaar zijn die ons kunnen helpen. Daarnaast komen wij graag in contact met getuigen die iets gezien of gehoord hebben. Misschien zijn er mensen die foto’s of video’s hebben gemaakt? We zouden dat beeldmateriaal graag ontvangen. Dat kan via het digitale tipformulier dat je hieronder vindt, geüpload worden. Telefonisch informatie delen kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.