Ga naar content

Doorstart onderzoek geweldsmisdrijf Landgraaf

Laatste update:

Landgraaf - Het onderzoek naar het geweldsmisdrijf, waarbij een man in mei 2017 in zijn woning in Landgraaf om het leven kwam en dat najaar 2017 voorlopig werd stopgezet, krijgt een doorstart. Openbaar ministerie en politie hebben daartoe besloten.

Rechercheteam

Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) heeft dit onderzoek opgepakt en is sinds enkele weken aan het werk. Het onderzoeksteam, onder leiding van een officier van justitie, richt zich op meerdere scenario’s en is  op dit moment vooral bezig met tactisch onderzoek. De nabestaanden van het slachtoffer zijn hiervan op de hoogte gebracht.

Achtergronden

Wat het motief of de aanleiding was om de man om het leven te brengen, is nog steeds niet duidelijk. Het rechercheteam hoopt komende weken onder andere op die vraag antwoord te krijgen. Maar natuurlijk ook wie de mannen zijn, die het slachtoffer gedood hebben. 

Opsporing Verzocht

In een kort item werd in het landelijke opsporingsprogramma Opsporing Verzocht reeds op 6 juni 2017 aandacht aan dit geweldsincident besteed. Naast een getuigenoproep is daar ook het (beperkte) signalement van de daders en hun vlucht uit de woning onder de aandacht gebracht. Het zou gaan om twee mannen. Eén van hen droeg camouflagekleding en een bivakmuts, de ander was licht getint en droeg mogelijk een korte broek.

Het tweetal is gevlucht via de achterkant van de woning aan de Koempel. Getuigen hebben aangegeven dat ze een lichtkleurige snel wegrijdende auto en een donkerkleurige auto hebben gezien. Vooralsnog is niet zeker of alle tips ook echt op de daders van dit misdrijf betrekking hebben.

Stopzetten onderzoek

Najaar 2017 zagen Openbaar ministerie en politie zich genoodzaakt enkele grootschalige onderzoeken (TGO’s) stop te zetten in verband met de beperkte beschikbare recherchecapaciteit. Eén van deze onderzoeken betrof het geweldsmisdrijf in de woning aan de Koempel in Landgraaf. In de nacht van 30 op 31 mei 2017 kwam de 39-jarige bewoner met messteken om het leven. 

Informatie

De politie heeft na het incident op 31 mei 2017 verschillende keren een getuigenoproep gedaan. Dit heeft verschillende reacties en tips opgeleverd. Ook al is het geruime tijd geleden, als mensen nog informatie hebben over dit geweldsincident of zich toch nog iets herinneren en dat destijds niet gemeld hebben, dan kan dit doorgegeven worden via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Dit kan ook via M (Meld Misdaad Anoniem) 0800-7000.