Ga naar content

Twee verdachten aangehouden na gewapende beroving Legmeerstraat

Laatste update:

Amsterdam - In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 augustus zijn twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht iemand diezelfde nacht onder bedreiging van een vuurwapen te hebben beroofd op de Legmeerstraat in Amsterdam-Zuid.

Rond 02.55 uur kwam de melding binnen dat op de Legmeerstraat iemand het slachtoffer was geworden van een beroving. Drie mannen zouden gedreigd hebben met een vuurwapen en sloegen vervolgens in een auto op de vlucht. Van deze auto was een kenteken bekend en het kenteken werd in de ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) geplaatst. Een paar uur later, rond 05.15 uur, scande de ANPR een voertuig met dit kenteken. Agenten snelden zich naar de locatie en spotten de auto. De achtervolging werd ingezet en op een gegeven moment stopte de auto opeens. Een van de inzittende vluchtte te voet weg. De man kon in de omgeving van de Baden Powellweg worden aangehouden. Bij de aanhouding zijn waarschuwingsschoten gelost. 

Onderzoek en getuigen

De politie doet onderzoek naar de beroving. Heeft u iets gezien of gehoord wat het onderzoekteam verder kan helpen? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Het is ook mogelijk om via het tipformulier informatie te delen en/of beeldmateriaal ter beschikking te stellen aan de politie.