Ga naar content

Hennepkwekerij aangetroffen na melding woninginbraak

Laatste update:

Eindhoven - Een melding van een woninginbraak leidde afgelopen zondagavond rond 23.30 uur naar de vondst van een hennepkwekerij in een woning.

Agent heeft hennepplant in handen

De politie reageerde op een melding van een getuige die zag dat er meerdere personen over een schutting klommen bij een woning aan de Ridderzaal. Toegesnelde agenten zagen dat de achterdeur van de woning openstond. Toen ze de woning controleerden op schade en aanwezige personen stuitten ze op een hennepkwekerij. Er werd verder niemand aangetroffen in de woning.

In beslag genomen

In de woning werden drie kweekruimtes ontdekt. In een van de ruimtes troffen agenten 129 eerder geoogste planten aan. In de overige twee ruimtes stonden 146 hennepplanten en 228 hennepstekken. Alle planten en bijbehorende apparatuur werden in beslag genomen ter vernietiging. Er zal verder onderzoek worden gedaan naar de herkomst van de hennepkwekerij.

Aanpak hennepteelt

Politie Oost-Brabant pakt hennepteelt aan. Hennepkwekerijen leveren gevaar op voor de omgeving. Als illegaal stroom wordt afgetapt, is de kans op brand aanzienlijk. Ook water-, geluids- en stankoverlast zijn vormen van overlast die omwonenden van een hennepkwekerij kunnen ondervinden. Tips over een mogelijke hennepkwekerij kunnen altijd bij de politie gemeld worden via 0900-8844. Tips kunnen ook anoniem doorgegeven worden via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.