Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen!

Laatst gewijzigd op:

Rotterdam - De afgelopen weken zijn weer teveel ouderen slachtoffer geworden van gehaaide babbeltrucs. Met verschillende smoezen, als waterlekkage en gaslekkage praten de daders zich naar binnen. Geld of sieraden is soms de buit. Naast de schrik en het onveilige gevoel hebben sieraden vaak emotionele waarde. De boodschap van de babbeltruc campagne van Andre van Duin: Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen! Is nog steeds actueel.

Twaalf kwetsbare ouderen waren de afgelopen weken slachtoffer. De oudste 96 en de jongste 73 jaar.  Het vertrouwen van de slachtoffers  wordt geschaad, hun veilige woonomgeving wordt aangetast. Dat heeft veel impact. Soms komt er ook schaamte bij kijken en durven slachtoffers geen aangifte te doen.

Voorlichting

Het is dan ook van groot belang dat we ouderen voorlichten. Hun directe omgeving is ook onmisbaar bij de bewustwording. Kinderen, buren of verzorgers kunnen ook helpen om ouderen weerbaarder te maken.

Overdonderd

Alle social media kanalen van de politie Rotterdam worden ingezet om het onderwerp babbeltrucs te belichten. Door de wijkagenten worden stickers, flyers, posters en brieven uitgedeeld om ook op deze manier de aandacht te vestigen.  Zoals één van de slachtoffers zegt: “Ook al ben ik altijd alert, ik werd overdonderd! Het kan je dus altijd overkomen”.

 

Kijk voor meer tips op ons themapagina over babbeltrucs.