Ga naar content

Wie weet waar de 14-jarige Nsimire is?

Laatste update:

Den Haag - Sinds vrijdag 27 juli wordt de 14-jarige Nsimire Massembo uit Den Haag vermist. Zowel de politie als haar omgeving maken zich al tweeënhalve week grote zorgen over haar. De politie brengt vandaag via de regionale televisiezender Omroep West meer details uit het onderzoek naar buiten, hopelijk kan iemand op basis daarvan meer informatie geven. Ook Nsimire zelf wordt opgeroepen iets van zich te laten horen.

Update: De sinds vrijdag 27 juli vermiste 14-jarige Nsimire Massembo, is woensdagmiddag 22 augustus in goede gezondheid aangetroffen in Den Haag.

Nsimire is op vrijdag 27 juli rond 16.00 uur van huis vertrokken. Die avond is ze niet op de afgesproken tijd thuisgekomen. Ze is sindsdien onbereikbaar.

De politie heeft verschillende opsporingsmethoden toegepast, heeft met diverse mensen uit haar omgeving gesproken en na de eerdere media-aandacht tientallen tips nagelopen. Een deel van de resultaten wordt vandaag gedeeld, in de hoop dat dit nieuwe concrete tips oplevert. 

Uit onderzoek is duidelijk geworden dat Nsimire vrijdagnacht bij een vriendin in het centrum van Den Haag heeft geslapen. Op zaterdag is ze daar rond 13.00 uur vertrokken.

Zaterdagmiddag 28 juli is Nsimire rond 15.00 uur gezien bij de Albert Heijn aan de Steijnlaan en de Basic Markt aan de Paul Krugerlaan. Daarna was ze tot 17.00 uur in muziekcentrum Musicon aan de Soestdijksekade. Ze kwam daar bijna elke week.

Zaterdagavond was Nsimire met een vriendin op het pleintje achter de Architect Jan Wilsstraat. Ze hebben daar op de schommels gezeten. Om 23.30 uur is ze weggegaan. Sindsdien heeft niemand - die de politie heeft gesproken - haar nog gezien.

OV-chipkaart

Na haar vertrek van het pleintje is de OV-chipkaart van Nsimire gebruikt in bus 21 en tram 4. Ze is vertrokken vanaf de halte Houtwijklaan, overgestapt bij Leyenburg en uitgecheckt op tramhalte Tienhovenselaan bij de Escamplaan. Het was toen zondag kort na middernacht.

Telefoon

In de week erna heeft de telefoon van Nsimire enkele keren een korte tijd aangestaan, steeds in de nacht. De eerste keer is in de omgeving van het Newtonplein op woensdag 1 augustus rond 00.15 uur.

Een uur later, rond 01.15 uur worden twee zendmasten bij de Lijnbaan en het Buitenom aangestraald. Het is aannemelijk dat de telefoon zich toen bevond in het overlappende gebied van deze masten.

Op 2 augustus en op 4 augustus was de telefoon weer actief in de omgeving van het Newtonplein. Maar sinds 4 augustus 03.15 uur staat de telefoon uit.Overzicht locaties

Verblijfplaats

Het is niet zeker of Nsimire zelf op bovenstaande momenten ook in die gebieden was. Haar telefoon was dat in elk geval wel. De politie hoopt dat iemand haar die dagen in die buurten heeft gezien, of weet waar ze zich bevonden kan hebben.

Het is ook nog steeds mogelijk dat Nsimire zelf heel ergens anders was, dat alleen haar telefoon op deze plek was. Dus ook andere mogelijke verblijfplaatsen of tips kunnen nog steeds worden doorgegeven.Overzicht locaties

Hulp

De politie houdt er rekening mee dat Nsimire is weggelopen en sindsdien wordt geholpen om onvindbaar te zijn. Eén aanwijzing hiervoor is het feit dat ze zelf is vertrokken met enkel de kleren die ze op dat moment droeg en slechts €1,20 op zak.

Aan mensen die Nsimire mogelijk onderdak geven, doet de politie een dringende oproep. Je hebt misschien de beste bedoelingen, maar het is heel belangrijk dat Nsimire weer terug komt of in elk geval iets van zich laat horen. Als ze hulp nodig heeft, spoor haar dan aan contact op te nemen met de politie. Daarmee bewijs je haar op dit moment de grootste dienst. Met verstoppen is niemand geholpen. 

Oproep aan Nsimire

Ook voor Nsimire heeft de politie een boodschap: 

Het kan moeilijk zijn om na 2,5 week contact op te nemen. Het is wel het beste om te doen. We willen graag met je praten en horen hoe het met je gaat. Als je je nog niet wilt melden, laat dan in elk geval iets van je horen. En kom je wel naar ons toe, dan zullen wij je opvangen en eerst eens rustig praten over wat er aan de hand is, wat je nodig hebt. Daarna kijken we hoe we je kunnen helpen.

Op de televisie wordt op dit moment een opsporingsbericht uitgezonden. Als het kan, bekijk dat filmpje dan eens: je vriendinnen hebben ook een boodschap voor je. 

Tips

Heb je de 14-jarige Nsimire Massembo na vrijdag 27 juli nog gezien of gesproken? Weet u waar ze nu is? De politie is bereikbaar voor tips op het nummer 0800-6070 of stuur een app naar 06-17214856. 

Zeg je liever niet wie je bent, maar wil je wel vertellen wat je weet? Bel dan anoniem op 0800-7000.